top of page

Over Leopold

Leopold Geysen (°1957) behoort tot de rasechte Vlaamse figuratieve kunstschilders. Vanuit een intense drang zoekt hij naar een natuurgetrouwe en poëtische vormgeving. Met traditionele vormen en thema's wil hij niet breken. Zijn figuratieve oeuvre is voor velen een verademing omdat het bewijst dat het klassiek esthetische nog niet dood is.

 

Leopold Geysen schildert zoals de oude meesters. De natuur is tijdloos, niet onderhevig aan modetendensen. Schilderen is voor honderd procent een eerbetoon aan de schoonheid, de verfijning en de techniek. 

De alledaagse werkelijkheid geeft hiertoe voldoende aanleiding: landschappen die de wisselende tonaliteiten van de seizoenen vangen, intimistische familieportretten, stillevens in interieurs, figuren in een landschappelijk kader en naakten die getuigen van een grote fijnzinnigheid. Hij hanteert olieverf en aquarel om op de meest subtiele wijze de heerlijkheid van het licht te accentueren. Sporadisch drukt hij zich uit in etsen en beeldhouwwerken.

 

Zijn artistieke opleiding begon hij al als kind in de Wechelse tekenschool. Later volgde hij kunsthumaniora en de richting schilderkunst in het Sint-Lucasinstituut te Brussel. Hij is sindsdien uitsluitend werkzaam als kunstschilder. Hij woont en werkt momenteel in Nieuwrode in België en Los Gigantes in Tenerife. 

Leopold Geysen combineert de nauwkeurigheid van de academisch gevormde met de gevoeligheid van de romanticus. Samen vormen ze poëtisch-realistische taferelen.

bottom of page